lördag 14 juni 2008

Marmorerade brownies med hallon

Cirka 20 rutor

300 g mörk choklad, minst 50% kakaohalt
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker


Cream cheese-smet
200 g cream cheese
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl

2 dl hallon



Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Smält sedan choklad och smör i ett vattenbad. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Rör ned chokladblandningen och tillsätt därefter mjöl och vaniljsocker. Vispa sedan i en annan skål ihop cream cheese-smeten. Häll chokladsmeten i formen och bred sedan ut cream cheese-smeten ovanpå. Dra några drag med en kniv i smeten så att massorna blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ned hallonen. Grädda ca 20 min i 175 grader.

Inga kommentarer: