måndag 3 mars 2008

Sataysås - Nam Tim Sateh

125 gr rostade jordnötter (ej salta)
1 msk korianderfrön
1 tsk kumminfrön
1 stjälk citrongräs, finhackad
6 hackade schalottenlökar
7 hackade vitlöksklyftor
3 torkade chilier
1 tsk räkpasta
1 msk tomatsås
1 msk socker
3½ dl kokosnötgrädde
2 msk fisksås

Stöt jordnötterna i en mortel. Stöt ihop korianderfrön, kumminfrön, citrongräs, schalottenlökar, vitlök, chilier, räkpasta, tomatsås och socker tills du får en fin pasta. Tillsätt kokosnötgrädden och mocka ihop smeten. Häll mixen i en panna och värm. Tillsätt jordnötter och fisksås. Blanda väl. Minska värmen och låt sjuda i 20 minuter så att såsen tjocknar. Denna sås serveras i små skålar till sauterad kyckling (Sateh Gai).

Inga kommentarer: