1 broccolihuvud
1 finhackad gul lök
1 msk matolja
0,9 l grönsaksbuljong
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
150 g grevéost, riven
50 g parmesanost, riven
salt och peppar
1. Skär broccolin i "buketter". Skär bort det nedersta av stjälken och kasta. Skiva stjälken. Koka broccolin i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.
2. Hacka lök och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt det hela koka ihop under 3-4 minuter. Red av med mjöl utrört i lite vatten.
3. Rör ner den rivna osten och låt den smälta under omröring.
4. Skär broccolin i småbitar och lägg den i soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan rykande varm.
måndag 3 mars 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar