måndag 3 mars 2008

Café de Paris - kryddsmör

9 st raka sardeller
65 g tomatketchup
28 g mörk Dijonsenap
28 g kapris
130 g schalottenlök
65 g hackad persilja
5 g mejram
15 g dragon
70 g gräslök
5 g rosmarin
5 g timjan
2 vitlöksklyftor
1 msk cognac
1 msk halvtorr madeira
½ msk Worcestersås
9 vitpepparkorn
5 g rosenpaprika
1 grön paprikafrukt
3 g curry
1 krm cayenne
saften av en stor citron
det rivna skalet av en halv citron
10 g dill
det rivna skalet av en 1/4 apelsin

Allt blandas i mixer. Behöver det spädas med vätska, skall sardelloljan användas. Har du en trumsikt skall massan sedan pressas genom denna. Sedan detta har legat ett dygn att ”gotta till sig” blandas det väl med 1 kg rumstempererat smör. Bred ut det färdiga kryddsmöret på ett smörpapper och gör en rulle av det. Kan förvaras under flera veckor i kylskåp, i en plastpåse med luften utsugen håller det sig ännu längre.
Stek biffen, lägg kryddsmöret ovanpå och ställ in tallriken under grillelementet tills smöret börjar smälta och fräsa.

Inga kommentarer: