Cirka 2 liter
5 dl havregryn
2 dl sesamfrön
1 1/2 dl linfrön
3 dl solrosfrön
3 dl hackade hasselnötter och mandel (ca 200 g)
2 dl flytande honung
1 dl majsolja
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda alla ingredienser till müslin. Lägg det på en ugnsplåt. Rosta i 10
(Från tidningen Buffé nr 4 2004)
Bra grundrecept på müsli
200 gr havregryn
200 gr rågflingor
1 msk vaniljsocker
2 msk kanel
2 msk kardemumma
Blanda allting i en bakplåt och häll över 4 msk olja och 4 msk vatten.
Rosta blandningen cirka 10 minuter i 200 graderers ugnsvärme , rör om och rosta ytterligare 5 min.
Blanda sedan med tillbehör efter smak, till exempel: mandel, hasselnötter, solrosfrön, pumpafrön, russin, torkade katrinplommon och torkade aprikoser.
torsdag 28 februari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar