torsdag 28 februari 2008

Hemlagad müsli

Cirka 2 liter

5 dl havregryn
2 dl sesamfrön
1 1/2 dl linfrön
3 dl solrosfrön
3 dl hackade hasselnötter och mandel (ca 200 g)
2 dl flytande honung
1 dl majsolja

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda alla ingredienser till müslin. Lägg det på en ugnsplåt. Rosta i 10

(Från tidningen Buffé nr 4 2004)

Bra grundrecept på müsli
200 gr havregryn
200 gr rågflingor
1 msk vaniljsocker
2 msk kanel
2 msk kardemumma

Blanda allting i en bakplåt och häll över 4 msk olja och 4 msk vatten.
Rosta blandningen cirka 10 minuter i 200 graderers ugnsvärme , rör om och rosta ytterligare 5 min.

Blanda sedan med tillbehör efter smak, till exempel: mandel, hasselnötter, solrosfrön, pumpafrön, russin, torkade katrinplommon och torkade aprikoser.

Inga kommentarer: