4 portioner
400 g fiskfilé i bitar
2 skivade morötter
1 fänkål, skuren i strimlor
1 purjolök, skuren i cmstora bitar
4 medelstora potatisar i tärningar
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk rapsolja
1 burk konserverade hela tomater
1 tsk timjan
2 lagerblad
1 påse saffran
9 dl vatten
2 st fiskbuljongtärningar
1 dl lättcrème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g räkor eller musslor till servering
Garnera med dill eller persilja
Tillagningstid ca 25 minuter.
Fräs grönsakerna och saffran i olja i en gryta. Tillsätt tomaterna samt vatten och buljongtärningarna och koka soppan i cirka 15 minuter. Lägg i fisken och lätt créme fraichen och sjud soppan på svag värme i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i skaldjuren. Om du använder färska musslor, koka dem först tills skalen öppnar sig. Hetta upp soppan och servera med lite dill eller persilja på toppen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar