fredag 21 november 2008

Oreo cookies

250 g smör
½ dl strösocker
1 äggula
3 ½ dl vetemjöl
5 msk kakao
1 kryddmått salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven mörk choklad (minst 50% kakaohalt)

Fyllning
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Gör så här
Kör smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan.
Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Överarbeta inte degen. Rulla degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen ur kylskåpet och skär den i tunna skivor, ½ cm tjocka. Lägg kakorna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. De kan ligga rätt tätt tillsammans då de inte flyter ut så mycket när de gräddas. Ställ in plåten med kakorna i kylskåpet i ca 10 minuter. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna några minuter på plåten och sedan på ett galler. Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Bred lite fyllning på en kaka. Tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå en stund i kylskåpet.

Receptet från: Två systrars söta

Inga kommentarer: