torsdag 28 februari 2008

Chokladkaka i mikrovågsugn

Botten:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
½ dl gräddmjölk
75 g smör

Chokladsås:
25 g smör
½ tsk vetemjöl
2 tsk kakao
1 msk strösocker
½ dl kaffegrädde

1. Smält smör.
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker.
3. Vispa ägg och socker i en bunke, blanda i mjölblandningen och rör om. Tillsätt mjölken och smöret.
4. Häll smeten i en smord och bröad rund form med raka kanter ca 22 cm i diameter. Tillaga utan lock i mikrovågsugn på medeleffekt i ca 4 min. Vrid formen och fortsätt tillagningen på full effekt i 3-5 min.
5. Stjälp upp kakan när den svalnat.

Chokladsås:
1. Smält smör
2. Rör i mjöl, kakao, socker och sist kaffegrädden.
3. Tillaga utan lock på full effekt 1 minut tills såsen tjocknat. Rör om en gång under tiden.
4. Bred ut såsen på den avsvalnade kakbottnen och dekorera exempelvis med nonpareller.

Inga kommentarer: